Poznáte rímske rolety, už ste sa s nimi stretli alebo už ich máte doma? Tieto okenné dekorácie sa stali hitom medzi okennými dekoráciami za posledné dva roky.

Rímske rolety

  1. Dekorácia vhodná do klasických ale aj do moderných priestorov.

Keďže rímske rolety sa šijú aj z dekoračných tkanín s rôznym motívom a v bohatej palete farieb,  dekoráciu je možné inštalovať aj do moderných izieb, ale aj do rustikálnych s klasickým nádychom. Pri rímskych roletách sú dvere otvorené pre každého.

  1. Jednoduchá a rýchla montáž

Pri inštalácii rímskych roliet nemajte žiadne obavy,  inštalácia je veľmi jednoduchá.. Montovanie jednej rolety trvá cca 15min. Úchyty na mechanizmus sa montujú pomocou skrutiek a hmoždiniek do steny alebo stropu, samotný mechanizmus sa už len do nich“ zacvakne“ . Rímske rolety  šité na putkách sú  vhodné aj na vešanie na garniže , napr. typ Verona na dekoria.sk

  1. Možnosť inštalácie aj na rám okna

Podobne je to aj pri roletách inštalovaných na rám okna, ale tam už nepotrebujeme žiadne vŕtanie, len skrutkovač na úchyty na rám. Tieto úchyty nepoškodia ani okenný rám, nenarušia ani izoláciu . Počet úchytov sa určuje podľa šírky mechanizmov. V tomto prípade nezabúdajte na šírku mechanizmov, aby Vám v okennom ráme, nenarážal mechanizmus po otváraní okna do steny. Môže sa tak mechanicky poškodiť.

Romantica 004

  1. Bohatý výber tkanín

Dnes už máme na výber tkanín také obrovské možnosti, že si niekedy  nevieme vybrať. Poznáte to? Ak niekedy máte taký pocit, skúste si filtrovať Váš výber aspoň podľa odtieňa a podľa toho, či by sa Vám radšej páčili jednofarebné alebo vzorované rolety. Ďalšie faktory pri výbere môžu byť: výber okennej dekorácie na zatemnenie alebo náhrada za záclonu. Všetky tieto možnosti nájdete pri rímskych roletách.

  1. Náhrada aj za záclony

Tým, že rímske rolety sa šijú aj zo záclonových materiálov, t.j. voál, organza, môžete vypustiť bežné záclony z hlavy. Plusom  je ušetrenie spotreby materiálu. Ak  máte priestor, kde si to žiada mať krásne nariasenú záclonu, rímsku roletu napr. zatemňujúcu môžete inštalovať za záclonu na rám okna. Je to v prípade, kedy by ste chceli zaťahovať len na noc, aby Vám z vonku nebolo vidieť dnu.

       Zaclonova-roleta-Napoli Zaclonova-roleta-Roma Rimska-roleta-Vieden

  1. Špecialita sú DUO rímske rolety

Keď už píšeme o rímskych roletách, špecialitou v našej ponuke na e-shope www.dekoria.sk sú DUO rolety. Na jednom mechanizme je aj voál a aj dekoračná tkanina. V tomto prípade má roleta extra ovládanie na každú tkaninu, čiže po oboch stranách. Ak máte záujem, pozrite si náš e-shop: Duo II.

  1. Jednoduché ovládanie

Rímske rolety sa ovládajú pomocou šnúrky pri šnúrkovom mechanizme a pomocou guličkovej plastovej retiazky pri kazetovom mechanizme. Pri vyťahovaní aj zaťahovaní, rolety môžete nechať v rôznych výškach. Výber strany mechanizmu je na Vás – pravá alebo ľavá strana. Ak potrebujete na okno dve rolety vedľa seba, najlepšie je dať rozdielne strany ovládania, aby sa nestalo, že medzi roletami budete mať šnúrku.

Victoria_2015_011

  1. Možnosť prania

Rímske rolety sú na mechanizme prilepené pomocou suchého zipsu. Ak budete chcieť tkaninu vyprať, jednoducho roletu odlepíte, vzadu odviažete šnúrky, vytiahnete tyčky z rolety a ťažítko. Rolety dávajte prať len pri 30̊C, aby sa materiál nepoškodil.

  1. Využitie aj pri zatemnení miestnosti

Ako som už vyššie spomínala, rolety sa šijú z rôznych tkanín a  aj zo zatemňujúcich (blackoutových). Každý kto potrebuje doma zatemniť, nemusí voliť závesy, ale napríklad zatemňujúcu rímsku roletu. Pri zatemňujúcich roletách je dobré, ako má roleta z každej strany aspoň po 5 cm navyše, aby svetlo z vonku nerobilo „svetelné pásy“ okolo rolety a nestratil sa tak účel zatemnenia.

Blackout 007 Blackout 008

  1. Originálna dekorácia

Rímska roleta je vhodná hlavne pre Vás, ktorí neobľubujete klasické záclony a závesy. Textílie na takomto mechanizme na jednej strane spríjemnia izby, kde je málo textílií. A správnym výberom tkaniny nenarušia minimalistický štýl moderného dizajnu.

Na okná do romanticky zariadených izieb si pozrite rímske rolety s volánom alebo roletu Viedeň.

A v neposlednom rade faktom je, že rímske rolety môžete kombinovať aj so závesom, aj so záclonou, či vitrážkou v okne.

 

Žiadny komentár