Naše životy sú pestrofarebné ako je aj celý svet a to sa prenáša aj do nášho bývania, do ladenia farieb v interiéroch a výberu bytových doplnkov. Farby ovplyvňujú našu náladu a je na nás, či chceme stagnovať každý deň, cítiť sa melancholicky alebo naopak usmievať sa na všetko. Dnes si ukážeme, čo robí žltá farba v interiéri.

zlta farba v spalni

Ako každá farba, aj žltá má niekoľko odtieňov. Môžete použiť sýto žltú, pastelovú, žlto oranžovú alebo aj žlto zelenú. Záleží na tom s akými ďalšími farbami ju ideme kombinovať.

Žltá farba v interiéri

Žltá farba s červenou a modrou sú základnými farbami, miešaním ktorých vznikajú ďalšie. Doplnkovou farbou žltej je modrá. V umení často zastupuje žltá farba zlatú , ktorá je symbolom večnosti.

Symbolizuje základnú ľudskú potrebu rozvíjať sa, ukrýva nádej, túžbu po radosti, veselosť a otvorenosť. Stimuluje činnosť mozgu, je farbou mysle. Vyvoláva aktivitu, oslobodzuje a povzbudzuje. Je odolná voči duševnej únave a preto je vhodná hlavne do pracovných priestorov a všade, kde je potrebné zvýšiť myšlienkovú aktivitu a duševnú kapacitu. Je farbou zmeny.

Odtiene žltej vnášajú teplo a svetlo do chladnejších interiérov. Niekedy doslova rozžiaria miestnosť.

Žlté závesy v obývačke

zlta farba

Aj takto to môže vyzerať, ak sa farba použije na menších plochách v jednofarebnom interiéri a rozohrá život v materiálnom svete. Čo na to poviete? Žlté závesy v obývačke rozohriali svetlú obývačku, kde prevažuje biela v rôznych odtieňoch. A dokonalý „look“ vyniesol jemný motív kvetov v akvarelovom prevedení. Lahodné pre oči ako aj pre dušu. Inšpirácia „Dotyk jari“ je ukážkou moderného dizajnu a farebnej harmónie.

Žlté závesy s kolieskami v jedálni

zlte zavesy

Moderná kuchyňa prepojená s jedálňou, kde majú hlavnú úlohu žlté závesy s kolieskami. Deco kolieska šetria gazdinám čas. Ich jednoduché navliekanie na garnižu potešia každého a moderný vzhľad s elegantným riasením sa drží dizajnu, použitého v miestnosti.

Obývačka so žltými závesmi na kolieskach

zlta v obyvacke

Jednoducho riešenú obývačku môžu rozohrať farebné textílie. Použitie žltých závesov na kolieskach, pastelovo farebné vankúše a károvaná deka vniesli do interiéru „teplo domova“. Živé kvety vo váze spríjemnia chvíle strávené s rodinou a známymi pri káve alebo čaji. Na tejto fotografii vidíte, že sedačku nemusia zdobiť len žlté vankúše zladené so závesmi, ale naopak iný odtieň a iné vzorované tkaniny potešia oko a doplnia farebnú kompozíciu v izbe.

Žltý obrus na stole

zlty obrus

Minimalisticky navrhnutý interiér v bielej farbe s prvkami svetlého dreva rozžiaril žltý moderný obrus s geometrickým vzorom. V čistých, jednoducho riešených izbách sa môžete vyhrať na maličkostiach. Vezmite si tento obrus ako žiari a zároveň neruší ale naopak dopĺňa celkové rozmiestnenie prvkov v miestnosti. Cítiť tu aj eleganciu, aj radosť a prestretý stôl je ako otvorená náruč hostiteľa. A čo hovorí táto domácnosť? „Vitajte a ponúknite sa u nás.“ Privítajte podobne aj u Vašich hostí a potešte sa vzájomne.

V e-shope Dekoria.sk si môžete objednať na mieru aj okrúhle obrusy.

Sedačka v žltom prevedení

zlty potah na sedacku

Potrebujete farebnú reformu v obývačke? Ako sa Vám pozdáva sedačka v žltom prevedení? Farebnú kompozíciu v tomto priestore tvoria komplementárne farby: sivá a žltá. Krásne sa dopĺňajú a vytvárajú kontrast, ktorý v celku príjemné pôsobí. Ak máte sedačku alebo kreslo z predajne IKEA, na niektoré typy je možné ušiť poťah na mieru z kvalitných textílií s čalúnickými parametrami. V taktom prípade nemusíte investovať do novej sedačky a riešiť, čo robiť so starou. Jednoducho si Vašu sedačku len prezlečiete do nového. Páči sa Vám takáto možnosť?

Ponuku poťahov a tkanín si pozrite aj hneď teraz.

Žltá farba v interiéri má svoje čaro a musíte uznať, že pozitívne vplýva na našu náladu. Či už v izbe použijete tento odtieň v malých plochách ako sú bytové doplnky: tienidlá na lampy, dekoračné vankúše, obrus alebo si na garnižu zavesíte žlté závesy, ktoré vnesú teplo do domácnosti aj počas zimných dní, vždy vnesiete radosť do daného priestoru. Ako sme hore spomínali, žltá je farbou zmeny. Kto z Vás ma chuť na takúto zmenu?

1 Komentár