Poťahové tkaniny aj na čalúnenie

Články 14. júna 2021

Hľadáte kvalitné látky na poťah? Alebo potrebujete prezliecť sedačky, vankúše, či kreslo? Vlastnosti takýchto poťahových tkanín sú dôležité. Pár našich rád a skúseností prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

farby roka 2021

Rok 2021 s farbami…

Články 8. januára 2021

Tak ako každý rok, spoločnosť Pantone vybrala dve farby: Ultimate Grey a Illuminating Yellow. Ako sa Vám páči táto kombinácia?

spalna_titul

Spálňa a dokonalý relax

Články 10. septembra 2018

Mnoho domácností rieši v spálni minimalistický štýl, no sú pani domáce, ktoré si vedia naopak užiť zariaďovanie spálne do detailov. Spálňa je izba, kde je dôležité vytvoriť správnu atmosféru na oddych. Každý z nás potrebuje ako sa vraví „dobiť baterky“. A kvalitný spánok dokáže liečiť. Bola Vaša priorita vytvoriť v spálni priestor, kde sa Vaše telo naozaj zregeneruje? Alebo ste „šli po dizajne“?

kvetinove tkaniny_dekoria

Kvetinové tkaniny v interiéri

Články 20. apríla 2018

Ak vstúpime do miestnosti, kde dominujú kvetinové vzory, ktorých farebnosť a sviežosť nám vyráža dych, zatúžime stať sa ich súčasťou a preniesť si aspoň časť tejto nádhery domov. Nie každý však nazbiera dostatok odvahy a pustí sa do takéhoto dobrodružstva. Nájdu sa však interiéry, kde je potrebný návrat ku kvetinovým tkaninám. 

ake_byvanie

Aký štýl bývania si vybrať?

Články 2. februára 2017

Už ste premýšľali nad tým, aký štýl bývania je pre Vás ten pravý? Inšpirujete sa návrhmi od dizajnérov alebo hľadáte niečo svoje, srdcu blízke? Spájate jednotlivé
bytové doplnky podľa nálady alebo sledujete nejaký hlbší zámer s presne určenou koncepciou?
Keď začínate rozmýšľať nad zariadením nového interiéru, máte v ruke „nepopísaný list“ a je len na Vás čo doň vložíte…
V prípade, že ste už zabývaní, môžete meniť a vylepšovať Váš štýl bývania.

pastelove_odtiene

Pastelové odtiene v interiéri

Články 15. augusta 2016

Rýchla doba nás mierne nastavila, že všetko býva modernejšie, farebnejšie a neobyčajnejšie, ale ako sa vraví: „Niekedy je menej viac.“ Čo poviete na pastelové odtiene a farby v interiéri? Jemné farby, príjemná nálada a viac svetla v miestnosti? Ako vnímate pastelové odtiene?

chata_karovana

Chata a oddych s károm

Články 7. júna 2016

Je doba, kedy si začíname uvedomovať fakt, že príroda je našou súčasťou a mnohí vyhľadávame miesto, kde si spolu s rodinou oddýchneme a načerpáme novú energiu. Z mestských bytov sa na víkendy a sviatky sťahujeme bližšie k prírode. Chata alebo chalupa sa tak stáva útočiskom pre naše snívanie. Zariadenie chaty si preto vyberáme podľa pocitov, aby sme si aj doplnkami navodili tú pravú atmosféru.

bezove_zavesy_do_obyvacky

Hotové závesy na okno alebo závesy na mieru?

Články 2. mája 2016

Dekorácie na okno, ktoré nám majú pomôcť zatieniť, skrášliť domácnosť alebo v niektorých prípadoch zakryť neželané interiérové prvky. Hotové závesy na okná si môžeme vyberať v predajniach a v online obchodoch. Závesy na mieru si nechávame ušiť v štúdiách, tzv. Showroomoch alebo aj online v internetových obchodoch.

modre zavesy

Bytový textil online má svoje výhody

Články 12. apríla 2016

Máme rýchlu dobu, technologicky vyspelú a kto by pred pár rokmi povedal, že budeme nakupovať produkty cez internet. Napriek skvelým podmienkam, ešte mnohí odolávajú tejto možnosti. Aj bytový textil online je stále troška v úzadí. Je tu stále strach z nákupu, keď tovar nevidíme „na živo“ Však? Teraz si opíšeme plusy a mínusy nakupovania online.

dlha biela zaclona

Dlhá záclona na okno a 5 mýtov o nej.

Články 9. marca 2016

Krásne nariasená záclona, správne zavesená nie je v žiadnom prípade staromódna. V mnohých prípadoch sa dáva aj do moderného interiéru, kde nábytok pôsobí chladne, aby vniesla „teplo domova“.

Ak sa Vám predsa nepáči klasická nariasená záclona, je tu možnosť nechať si ušiť záclonu na kolieskach. Jednoduché vešanie záclony, modernejší vzhľad a elegantné vlnenie voálového materiálu.

Vhodným výberom materiálu má záclona svoje miesto na okne tak v moderne zariadenom interiéry ako aj v klasickom. Nestarnúca dekorácia okna pre každého.

prestieranie

Prestieranie na stôl plné lásky nie len na sviatky

Články 9. februára 2016

Prestieranie plné lásky – Spoločné rodinné stravovanie by malo byť rituálom, kedy sa rodina stretne za jedným stolom a pochutí si na jedlách, pripravených z lásky. Dnes sa už málo kto z nás stretáva pri spoločných raňajkách, obedoch alebo večerách. Výnimkou sú hádam len sviatky. Vytráca sa tak čaro stolovania, uctievania si hostí. Skúste si spomenúť, kedy naposledy ste si s rodinou, či blízkymi sadli ku krásne prestretému stolu.

Velka noc

Veľkonočné inšpirácie pre váš domov

Články 5. februára 2016

Veľká Noc je už za dverami. Privítajme ju vo veľkom štýle. Prezradím Vám 5 pravidiel, ako vytvoriť atmosféru jari u Vás doma.

Japonska stena

Čierno biely interiér. Máte na to odvahu?

Články 20. januára 2016

Elegantná, no zároveň náročná kombinácia farieb pri ladení v interiéry: čierno-biela.

Niektorí ju milujú, iní nemusia. Ako to spraviť tak, aby bol interiér štýlový, krásny a zároveň nepôsobil chladne? Všetko sa dá, len potrebujete vedieť pár detailov.

tkaniny viktoria

10 výhod rímskych roliet

Články, Závesy 11. decembra 2015

Rímske rolety sa stali hitom medzi okennými dekoráciami za posledné dva roky. Originálna okenná dekorácia je vhodná ako do klasických, tak aj do moderných interiérov. Využiť sa dá aj ako náhrada za klasické záclony alebo dokáže zastúpiť funkciu závesov.

Stolovanie a prestieranie so značkou dekoria

Články 1. decembra 2015

S dekoriou nemusíte byť dizajnér, aby ste sa aj pri každodennom obede cítili ako v reštaurácii. Stačí sa zamyslieť nad farebnosťou, ktorú by ste doma privítali a už to pôjde samo.

Vianočné stolovanie s červenou

Články 18. novembra 2015

Dizajnéri nás každoročne informujú o tom, v akých farbách si máme ladiť svoje príbytky. Za posledné roky sa vystriedala éra zlatej, striebornej, modrej, ale aj fialovej či ružovej farby, no nadčasovou ostáva červená klasika.

Zuzana Kulichová – Návrhy interiérov

Spolupráca s architektmi 13. októbra 2015

Toto je napísané celkom dolu pod článkom v časti zhrnutie.
Zuzana Kulichová vyzdvihuje originalitu a nadčasovosť každodenného bývania. Venuje sa dizajnu interiéru v štýle anglickom, francúzskom, exotickom a vidieckom. Spolupracujeme od roku 2013 a v každom našom projekte sa navzájom inšpirujeme.

DEKORIA kráľovstvo malej princeznej

Jasna Design – Jasna Opavska a kolektív

Spolupráca s architektmi 13. októbra 2015

Jasna Opavská so svojím kolektívom vytvára popri ostatnom, čarovné detské izby, kedy využíva aj tkaniny značky dekoria. Farebné svety, kde deti majú svoje vlastné kráľovstvá. Návrhy neostávajú len v papierovej forme, a o tom sa v galérii môžete presvedčiť.

DIZAX spálňa

Show room Dizax, Trenčín

Spolupráca s architektmi 13. októbra 2015

„Vaša náročnosť je naším úspechom“…na tieto slová padne zrak návštevníkom, ktorí vstúpia do showroomu Dizax.

romantika s Ashley

Sladká romantika s Ashley

Články 13. októbra 2015

Radosť z naturálneho vzhľadu sa nám často spája s náročnou údržbou. Krčenie a žehlenie, zrážanie alebo vyblednuté farby sú minulosťou. Dnes sa viete potešiť z ľahkej údržby vďaka zmesi polyesteru a bavlny.

Zameranie rímskej rolety a montáž do steny/stropu

Články 21. októbra 2019

V nasledujúcom videu si ukážeme ako správne zamerať rímsku roletu pri montáži do steny alebo do stropu.

Na základe informácii vo videu, si budete vedieť jednoducho objednať rímsku roletu do vašej domácnosti.

Ak máte viac otázok, neváhajte nás kontaktovať:

+421 917 471 101, dekoria@dekoria.sk

Žiadny komentár

Montáž rímskej rolety na rám okna – neinvazívne

Články 21. októbra 2019

Ak ste sa rozhodli pre montáž rímskej rolety na rám okna – neinvazívne, ponúkame Vám krátke video ako správne zamerať rímsku roletu a zadať tak správne rozmery pri objednávke v e-shope www.dekoria.sk

Inštalácia látkovej rolety na rám okna je veľmi jednoduchá a zaberie maximálne 15 minút.

Ak máte viac otázok, neváhajte nás kontaktovať:

+421 917 471 101, dekoria@dekoria.sk

Žiadny komentár

Zameranie závesov, záclon a ich riasenie

Články 21. októbra 2019

Rozhodli ste pre naše závesy alebo záclony z e-shopu www.dekoria.sk? V nasledujúcom video-návode si ukážeme ako si ich jednoducho zamerať a objednať ten správny rozmer.

Ako bonus Vám ponúkame ukážku riasenia, aby Vaše dekorácie vyzerali naozaj elegantne.

Ak máte viac otázok, neváhajte nás kontaktovať:

+421 917 471 101, dekoria@dekoria.sk

Žiadny komentár

Detská izba z pohľadu dizajnéra

Články 27. augusta 2019
Jasna design – návrh detskej izby

Izby detí predstavujú ich samostatné svety. Neraz v nich trávia hodiny pri svojich hrách, neskôr sa k nim pridáva aj čas strávený nad domácimi úlohami a ďalšími činnosťami. Na čo všetko by sme mali myslieť pri ich zariaďovaní?

1 Komentár
kvetovane_zavesy

Leto 2019 so značkou Dekoria

Články 19. júla 2019

Horúce letné dni začali v tomto roku v júni aj pod Tatrami. Tak ako si meníme oblečenie počas ročných období, rovnako nás mnohých láka aj zmena v našich interiéroch. Letný nádych krásne vnesieme do našich obývačiek, spální ako aj na zimné záhrady, do kuchýň a jedální pomocou bytového textilu. Nové závesy, rímske rolety alebo len obrus či pestrofarebné obliečky na vankúše rozveselia nie jednu pani domácu. Patríte aj vy k žienkam, ktoré si takto vedia užívať príjemné zmeny?

Žiadny komentár

Farba roka 2019

Články 25. februára 2019
Korálová farba roka 2019

Farba roka 2019 je korálová

…po tajomnej minuloročnej fialovej nastupuje živá a svieža koralová farba: PANTONE 16-1546. Farba roka 2019 je korálová a je výnimočná. Cítiť to aj na fotografiách z módneho priemyslu.

Žiadny komentár