Mnoho domácností rieši v spálni minimalistický štýl, no sú pani domáce, ktoré si vedia naopak užiť zariaďovanie spálne do detailov. Spálňa je izba, kde je dôležité vytvoriť správnu atmosféru na oddych. Každý z nás potrebuje ako sa vraví „dobiť baterky“. A kvalitný spánok dokáže liečiť. Bola Vaša priorita vytvoriť v spálni priestor, kde sa Vaše telo naozaj zregeneruje? Alebo ste „šli po dizajne“?

spalna_so_zelenou

Pohodlná a zdravá posteľ

Však aj Vy dávate na prvé miesto posteľ pri zariaďovaní spálne. Kvalitná posteľ, v správnych rozmeroch s kvalitnými a zdravotne nezávadnými matracmi je základom.

Akonáhle máme už aj periny a vankúše, môže sa začať výber posteľných obliečok, plachiet a ďalšieho dekoračného textilu. Posteľné obliečky, ktoré sa dotýkajú našej pokožky by mali byť zo 100% bavlny – naturálny materiál.

moderna_spalna

Posteľné prádlo môžete zakrývať dekoračným prehozom alebo tzv. dennou dekou, čo ochráni periny od prachu. Ďalším prvkom sú dekoračné vankúše ušité z rovnakej látky ako prehoz. Podľa štýlu, v akom máte zariadenú spálňu, je jednou z možností použiť na zakrytie postele aj krásnu deku. A vďaka nej sa môžete počas zimných večerov ohriať.

Dekoračné okenné dekorácie

V spálni by mali väčšinou okenné dekorácie vyriešiť tienenie. Aby bol spánok naozaj zdravý, potrebujete spať v tme. Nemalo by Vás rušiť ani pouličné osvetlenie a ani mesačný svit. V prípade, že máte radi dizajnové veci a záves by mal spĺňať dekoračný charakter, máme riešenie: kombinácia na 3 koľajnicový hliníkový profil: záclona, dekoračný záves a zatemňujúci záves.

Ak máte na oknách žalúzie, ktorými tienite, môžete ich kombinovať so záclonou alebo ľahšími dekoračnými závesmi.

Závesy sa ponúkajú v štandardom rozmere 130cm*260cm (šíka závesu pred riasením).

Dekoračné okenné dekorácie do spálne sa v prvom rade vyberajú podľa chuti, teda pocitovo 🙂

velvet_spalna

Funkčné okenné dekorácie

Spálňa je súčasťou domácnosti a taktiež by mala pôsobiť útulne. Stáva sa, že sa v spálniach rieši tienenie funkčnými a nie dekoračnými okennými dekoráciami. Možno tiež nepatríte medzi nadšencov záclon a závesov alebo ani štýl interiéru Vám to nedovolí.

Vtedy nastupujú riešenia okenných dekorácií akými sú:

rímske rolety -stredná cesta medzi závesmi a žalúziami

žalúzie – náročná údržba a 100% technické riešenie

plissé rolety – stredná cesta medzi okennými dekoráciami a žalúziami

navíjacie zatemňujúce rolety – technickejšie riešenie, ktoré vie pomôcť s tienením, ak je tkanina zatemňujúca

Máme overené informácie od niektorých zákazníkov, že nie všetky žalúzie dokážu úplne zatieniť interiér. Čo je možné napraviť zavesením závesov alebo namontovaním rímskej rolety nad okno.

Všetky tieto riešenia je možné kombinovať s klasickými okennými dekoráciami.

Pokiaľ dáte v spálni na okná žalúzie, plisé rolety, rímske alebo navíjacie rolety, dokážete ich „technický“ vzhľad zjemniť záclonou alebo dekoračnými závesmi.

spalna_sivo_zlta

Bytové doplnky do spálne

Ďalšími prvkami v spálni sú bytové doplnky ako: lampy, obrazy, figúrky, či sošky. Výber je vždy na majiteľov spálne a ich štýlu, ktorý preferujú. A možno neriešite štýl ale len svoje pocity. Dnes je dovolené všetko. Hlavné je užívať si to a spraviť si v každom prípade radosť aj takýmito maličkosťami.

naturalna_spalna

Koberec do spálne

Tiež ste sa rozhodovali, či dať alebo nie koberec do spálne? Alebo si si povedali, koberec určite áno?

Na prvom mieste je rozmer koberca. Chcete koberec na celú miestnosť, alebo len pod posteľ a niekoľko centimetrov naviac po stranách alebo len tzv. behúň pred posteľ alebo vedľa postele? Podľa prvého kritéria sa následne vyberá daný koberec. Má byť vzorovaný alebo jednofarebný? Má mať dlhý alebo krátky chlp? Aj mäkkosť je dôležitá, ak máte po koberci chodiť bosí.

Aj v e-shope Dekoria.sk nájdete ponuku kobercov.

calunena_truhlica_v_spalni

Na záver 3 malé rady k spálni, kde sa majú snívať krásne sny:

– na prvom mieste kvalitná posteľ so zdravotne nezávadnými matracmi

– zabezpečiť tienenie k zdravému spánku

– užiť si zariadenie spálne aj s doplnkami, aby ste sa v nej cítili vždy príjemne

Napíšte nám, čo bolo najnáročnejšie pri riešení Vašej spálne alebo nám pošlite fotografiu Vašej spálne. Dobrú noc a sladké sny 😉

1 Komentár