Začali sme nový rok 2017 a ja som sa rozhodla Vám napísať pár slov o našich tkaninách. Patríte medzi tých, ktorí poznajú látky a metráž značky Dekoria? Tiež si niekedy neviete, čo vybrať?

Tkaniny stálice

Kolekcie tkanín a ich ponuku meníme a dopĺňame aj počas roka. Niektoré kolekcie sú po vypredaní vyradené a už ich nezaraďujeme do ďalšej ponuky. Iné zasa dopĺňame o nové látky a poslednú skupinu by som nazvala „naše stálice“ 🙂 Medzi ne patria napr. jednofarebná kolekcia Jupiter, kolekcia Loneta, rustikálna kolekcia Damasco, károvaný Bristol a poťahová, bavlnená kolekcia Cotton Panama. Aj ponuka tkanín v týchto kolekciách je takmer nemenná.

Vyradené kolekcie v roku 2016

Minulý rok sme vypredali metráže kolekcií: Nordic, Bellino, Toscana a Mosaik. Tieto látky už nebudeme mať v ponuke. Nemusíme byť z toho smutní, veď máme niekoľko nových krásnych kolekcií plus nové látky v starších kolekciách. O novinky u nás totiž nie je núdza.

Nové kolekcie v ponuke Dekoria.sk

monet_dekoria_sk

V roku 2016 sme propagovali nové kolekcie ako detská kolekcia Apanona, umelecky dizajn predstavujú látky kolekcie Aquarelle, Brooklyn a moderná geometria, Marina predstavuje prímorský štýl, tkaniny Monet zobrazujú najnovšie svetové trendy, odvážne látky kolekcie New Art a klasiku nájdete v kolekcii Venice. Za posledný mesiac nám pribudli novinky: elegantná kolekcia Miláno, šialená Freestyle a veselá ponuka kolekcie Norge.

Pár slov o najnovších kolekciách látok

Miláno

milano_kolekcia

Už samotný názov kolekcie tkanín Miláno nám hovorí o meste módy, kde sa stretávajú medzinárodné trendy.
Látky Miláno sú jednofarebné, príjemné na dotyk s jemným leskom.

Kolekcia Freestyle

freestyle kolekcia

Kolekcia Freestyle je spojením rôznych štýlov a rôznych období. Tkaniny majú nezvyčajné kombinácie farieb a vzorov.
Moderné niektoré až avantgardné látky môžu byť špecialitkou v interiéri. Použitie textilných dekorácií z tkanín Freestyle vytvoria originálny priestor v izbe mladého muža alebo slečny.

Tieto moderné, vzorované látky pri dekorovaní spojte s jednofarebnými, ktoré podčiarknú ich špecifickosť,
napríklad s látkami kolekcie Loneta  alebo Jupiter.
Materiálové zloženie pri týchto tkaninách je zväčša 100% bavlna, čo je cítiť na dotyk – sú jemné, mäkké a majú stredné zatemnenie.

Textílie sú krásne a  praktické, moderné no zároveň klasické, čím vnášajú do interiéru harmóniu ako aj ľahkosť a eleganciu.
Pestrá farebná paleta tkanín rozširuje možnosti použitia, či už do obývačky alebo aj detskej izby.
Látky kolekcie Freestyle sa najviac odprezentujú na závesoch, rímskych roletách a aj na doplnkoch akými sú obliečky na vankúše.
Vyberte si svoju látku a dajte svojej domácnosti nový look.

Norge

norge_kolekcia

Kolekcia tkanín Norge obsahuje tkaniny zo 100% bavlny. Dizajn látok bol inšpirovaný škandinávskou prírodou. Farebnosť, vzory a motívy sú hravé a tak ich môžete využívať do priestorov, kde to má žiť.
Z látok kolekcie Norge šijeme: obliečky na vankúše, závesy, obrusy, sedáky aj návleky na stoličky a iné textilné doplnky.

Čo vieme o materiálovom zložení tkanín?

Pri tkaninách si nevyberáte len vzor alebo farbu, ale hlavne materiálové zloženie. Práve na to, by ste si mali dávať pozor a zhodnotiť, čo je pre Vašu domácnosť to najlepšie. Prezradím, Vám pár vecí a vďaka nim Váš výber bude jednoduchší.

Materiálové zloženie

Uprednostňujete prírodné materiály ako je bavlna alebo ľan? Keď ich milujete nie je čo riešiť. Mali by ste vedieť, že v porovnaní s umelými alebo zmesovými tkaninami majú náročnejšiu údržbu. Dekorácie z bavlny a ľanu Vám napríklad zaberú viac času pri žehlení. Výhodou syntetických materiálov oproti prírodným je lepšia stálofarebnosť. Ak sa práve rozhodujete o použití vhodnej tkaniny v zimnej záhrade alebo veľmi presvetlených priestoroch, určite oceníte prínos zmesových materiálov, ktorých pestré farby Vás budú tešiť aj po rokoch.

latky_a_metraz

Ako rozlíšiť kvalitu bavlnenej tkaniny? Kvalita sa určuje podľa nasledujúcich kritérií:

  • vyššia hmotnosť a hustejšie tkanie – dlhšia životnosť a pevnosť
  • použité kvalitné farbivá, ktoré budú dlhodobo pestré (pri praní 40stupňov)
  • sanforizácia, ktorou sa dosiahne zníženie zrážanlivosti na minimum (max 3cm na 1 meter)

Sanforizované bavlnené tkaniny (s minimálnou zrážanlivosťou), vyššou hmotnosťou a kvalitnými farbivami si môžete užívať prírodné materiály s jednoduchším ošetrovaním. Aj bavlnené tkaniny si môžu roky držať svoj tvar a farby.
Poznáte výhody polyesterových (alebo zmesových) tkanín?

Ide o: stálofarebnosť, rozmerovú stálosť, nižšiu krčivosť.
Vlastnosti polyesterových tkanín budú šetriť Váš čas pri každom praní. Aj pri žehlení dámy. Ušetríte si tak čas na príjemnejšie veci 😉

Najmodernejšou a najvýhodnejšou alternatívou sú zmesové materiály. Sú príjemné a mäkké na dotyk ako prírodné materiály, ale majú lepšie vlastnosti. Najčastejšie sa môžete stretnúť so zmesou bavlny a polyesteru pri dekoračných tkaninách.

Bonus v e-shope Dekoria.sk pre Vás je, že ak sa neviete rozhodnúť akú tkaninu vybrať, objednajte si od nás bezplatné vzorky.

Látky a metráž na predaj

My nielen že šijeme textilné bytové doplnky na mieru z kvalitných tkanín, ale ponúkame aj metráž na predaj. Pokiaľ patríte medzi šikovné a tvorivé duše, šijete si bytové doplnky sama, vyberte si u nás len krásne látky. V e-shope si vyberiete látku a objednáte si metráž akú potrebujete.

Ak máte otázky k našim produktom, neváhajte nás kontaktovať.

 

 

 

 

Žiadny komentár