Máme rýchlu dobu, technologicky vyspelú a kto by pred pár rokmi povedal, že budeme nakupovať produkty cez internet. Napriek skvelým podmienkam, ešte mnohí odolávajú tejto možnosti. Aj bytový textil online je stále troška v úzadí. Je tu stále strach z nákupu, keď tovar nevidíme „na živo“ Však?

Dnes si z pohodlia domácnosti môžeme objednať nábytok, oblečenie,  potraviny a rôzne ďalšie služby. „Na internete je všetko :)“

textilné kuchynské doplnky

Aj bytový textil je možné pozerať a objednávať si online. No často v tejto sfére máte vy klienti ešte obavy. Čomu rozumiem.

Kladiete si napríklad otázky: Ako si môžem vybrať záves, keď som ho v skutočnosti nevidela, nechytila som si materiál z akého je vyrobený? Kto vie, čo mi príde z e-shopu naozaj? Môžem dôverovať predaju bytového textilu on-line?

Online obchod, ktorý ponúka bytový textil pre domácnosť by mal spĺňať viacero kritérií, aby u nich klient nakúpil a nemusí to byť pre predajcu vôbec jednoduché. V nasledujúcich riadkoch si opíšeme plusy aj mínusy on-line obchodu s bytovým textilom s akými sa stretávate na internete.

bytovy textil online

Aké plusy môže mať online obchod s bytovým textilom?

  • Šetrí čas.
  • Predajca na vás netlačí, máte priestor rozhodovať sa, koľko len chcete.
  • Vyberať si môžete aj večer aj v noci. Nestane sa vám, že je obchod zatvorený.
  • Ak máte nejasnosti, môžete napísať alebo telefonicky kontaktovať obchod.
  • Online obchod s bytovým textilom môže mať v ponuke to, čo v kamennej predajni nenájdete.
  • Pri niektorých textilných produktoch ako sú závesy, záclony alebo rímske rolety môžete mať tovar skôr doma, ako keby ste si ho na mieru objednali v obchode alebo v nejakom štúdiu.
  • Dnes je už štandard, že online obchody ponúkajú rôzne bonusy pre svojich klientov. A to počíta 🙂
  • Od zákona máte právo vrátiť tovar, ak s ním nie ste spokojný. Netýka sa to výrobkov na mieru.
  • Ceny môžu byť výhodnejšie ako v kamennej predajni.
  • Na jednom mieste môžete nakúpiť viacero produktov, bez únavného chodenia, vysvetľovania čo hľadáte a cestovania.
  • Ponuka odoslania bezplatných vzoriek tkanín ako bonus pre vás.

Ako sa vraví: „Aj minca má dve strany“.  Tým som chcela naznačiť, že nie len plusy, ale aj mínusy má online nakupovanie.

A aké sú mínusy?

vzorky latok zadarmo

Mínusy online obchodu s bytovým textilom:

  •  Objednaný tovar uvidíte, až keď vám ho dovezú domov.
  • Doba dodania šitých bytových doplnkov je niekedy dlhšia, ako by ste potrebovali. Vždy sa informujte s obchodom dopredu, aká je doba dodania, či Vám to vyhovuje. Certifikovaný on-line obchod vám vždy odpovie.
  •  Ceny môžu byť vyššie ako v kamennej predajni. V tom prípade si preverte kvalitu kupovaného tovaru (recenzie, fóra a pod.). Tu by som citovala Henry Forda: „Nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci.“ 🙂
  • Aj internetový obchod môže mať servis a komunikáciu na slabej úrovni, ale rozhodnutie či nakúpite aj v takom obchode, je len na vás.
  • Nekvalitné fotografie textílií a produktov plus málo informácií k danému tovaru.

karovene doplnky do kuchyne

Kupujete alebo nekupujete bytový textil online?

Priznám sa, že som tiež patrila medzi „nepriaznivcov“ online nakupovania. Bytový textil online? Pár rokov do zadu som nakupovala len v kamenných predajniach takéto produkty. Ale dnes je to inak a nakupovanie na internete sa stalo aj v mojom živote bežnou vecou.

Určite veľkú úlohu zohrala skúsenosť pracovať s internetovým obchodom. Viem, že ako aj kamenné predajne, rovnako internetový obchod sa väčšinou snaží vyhovieť svojim klientom a pomôcť im v tom, čo potrebujú. Inak by to nemohlo fungovať. Súhlasíte?

A čo vy? Do akej skupiny online nakupujúcich patríte?

Kupujete v e-shopoch pravidelne, alebo ste to ešte stále neskúsili?

Kupovali ste si niečo z bytového textilu online? Závesy, záclony, obrusy, vankúše, posteľné obliečky?

Aké s tým máte skúsenosti? Napíšte mi.

Ak ste sa ešte stále neodhodlali nakúpiť bytový textil cez internet, tak sa nechajte zatiaľ inšpirovať bytovým dizjanom so značkou dekoria: http://www.dekoria.sk/arrangements

Žiadny komentár