Poznáte to, keď obdivujete fotografie interiérov na internete a poviete si: „Wow, tak to už áno.“ Krásne zladené bytové doplnky, originálne látky a celková atmosféra miestnosti vytvára niečo, čo sa Vás niekde vnútri dotkne. Páči sa Vám to, ale predsa len si to odopriete. Budete sa vyhovárať, že u Vás by to nevyzeralo dobre, alebo, že to vyzerá dobre len na obrázku. Niekedy sa stáva, že manžel, či partner „zavelí“ a rozhodne, že to nepotrebujete. A prečo nebývať v interiéri, kde vládne farba? Užívajte si život aj v tomto smere.

Nalaďme sa na farebnú vlnu

Dnes sa naladíme na farebnú vlnu a povieme si ako aj len v malom vniesť odvážnejšie odtiene do našich domácností. Stáva sa, že sa obávame a držíme sa klasických odtieňov, ako je biela, béžová, hnedá alebo sivá a zabúdame na farby. Píše sa mi to ťažie, pretože aj ja som si zladila obývačku do krémovo – béžových odtieňov a ešte do dnes nemám na sedačke tyrkysové vankúše, ktoré sa mi tak páčia a viem, že by mi zmenili celý priestor a ožilo by to u nás (Hneď ako dopíšem článok, si ich nechám ušiť…).

Tvorenie ma dobíja

Patrím medzi umelecky naladené osoby a tvorenie ma dobíja – dnes to už našťastie viem. Ako som už niekedy spomínala, moja práca je pre mňa inšpirujúca a dekoria ma ešte stále neprestala prekvapovať. Značka bytového textilu, kde si jednoducho človek vyberie tkaninu a z znej si zariadi a zladí celú domácnosť – to je nadčasová myšlienka.

Očarujúce kolekcie tkanín plné farieb

V tomto roku pribudli nové očarujúce kolekcie tkanín a tie je možné použiť do interiérov zariadených v rôznych štýloch. Ak hľadáte látky do klasického interiéru, moderného, rustikálneho, koloniálneho, vidieckého či romanticky zladeného, neváhajte si pozrieť e-shop Dekoria.sk. Na interiér sa pozerám ako na obraz aj keď najpodstatnejšie je pre mňa, čo cíti pri výbere textílie klient. Okrem technických parametrov, sledujeme pocitové parametre 😉 Obyčajná látka Vás vie buď každý deň naladiť alebo presne naopak – rozladiť. Pri správnom výbere sa z dekorácii môžete tešiť aj niekoľko rokov.

A teraz už poďme na sľúbenú farebnú vlnu a interiér, kde vládne farba:

  1. Farebný koberec a vankúše na sedačku

v interieri vladne farba

Farebný koberec udáva tóny odtieňov, ktoré sa opäť opakujú v ďalších prvkoch v obývačke na obrázku. Odvážnejší a zároveň harmonický dizajn interiéru, ktorý na nás príjemne pôsobí. Originálny reliéfne spracovaný obraz na stene, medzi jemnými pastelovo-belasými závesmi sa vzájomne dopĺňajú. Jemnosť výrazu tváre na obraze, jemná farba závesov ako aj jemný motív pierka na sedačke a dve béžové poťahy na sedačkách predstavujú pokojnú náladu. Naopak symbolicky nás nenecháva zaspať pestrofarebný koberec a farebné obliečky na vankúšoch s bordovým poťahom na sedačke.

  1. Moderná romantika v salóniku

kvetovane zavesy na okne

Luxusné kreslá vhodné do klasického aj moderného interiéru zvýrazňujú kvetované závesy. Príjemná kombinácia modrej, ružovkastej s dreveným nábytkom nám môže pripomenúť slnečné jesenné dni. Výrazným doplnkom je aj svietidlo s lesklým tienidlom perleťovej farby.

  1. Jednoduchá elegancia

spalna sedo zlta

Elegantná spálňa s tmavou šedou, kde teplo vnášajú žlté  prvky – obliečky na vankúšoch a tkanina na čalúnenom kresle ( Etna 705-04). Ja som osobne unesená. A Vy? Svetlé steny, koberec plus biely nábytok, dovolili do priestoru použiť aj tmavo-šedé tkaniny a harmóniu dotvorili teplé odtiene v menších plochách. Krásna kompozícia.

  1. Romantická cyklaménová

cyklamenova obyvacka

V tejto obývačke vládne cyklaménový poťah na sedačke, ktorý určuje tón celkovej atmosféry. Odtieň výraznej farby sa opakuje aj na rímskych roletách, na dekoračných vankúšoch ako aj na obraze. Takto zariadený priestor aj s bytovými doplnkami nás dokáže zohriať aj v zime.

  1. Hravá elegancia v obývačke

zlta obyvacka

Posledná ukážka interiéru sa ma naozaj dotkla, v tom najlepšom zmysle slova. Príjemné teplé odtiene na textíliách, nábytku a svietidlách skrotili studenú sivú na stenách. Skvelá dizajnérska práca, ktorá vytvorila naozaj harmonizujúci priestor. Vidíte, že sa vôbec nemusíte báť kombinácie kvetov a prúžkov. Poťahy na sedačkách a kreslách môžu byť v odlišných farbách. A výrazné prvky v interiéry hrajú na naše city 🙂 Pri tejto ukážke ja vravím: „Wow, tak to už áno!“

Posledný interiér bol dnes čerešničkou na torte, aspoň čo sa týka mňa. Ak ste sa stretli s interiérom, ktorý Vás doslova ohúril, napíšte mi to do komentára alebo pošlite obrázok. Budem sa tešiť.

Ak vládne farba v interiéri, môžeme byť šťastnejší

Na záver len zopakujem, aby sme sa nebáli pracovať s farbami v interiéri. Mnoho krát sa z toho vykľuje skvelý dizajnérsky nápad. A dôležité je, že nám to dokáže spríjemniť chvíle strávené doma aj počas tmavších a pochmúrnejších dní. Nech aj vo Vašich srdciach zavládne pestrofarebná nálada.

Zapáčili sa Vám niektoré z tkanín a neviete sa rozhodnúť? Objednajte si u nás bezplatné vzorky hneď teraz.

Žiadny komentár