Jedáleň je priestor, v ktorom sa stretáva rodina a priatelia pri spoločnom stravovaní. Ide o miesto, kde je potrebné pohodlie, aby si hostia vychutnali pokrmy domácej pani. Súčasťou podávania jedla je použité prestieranie, keramika, porcelán a iné kuchynské doplnky.

Elegancia a luxus v jedálni

jedalen v modrom

Jedáleň v tmavších odtieňoch s lesklými bytovými doplnkami nesie v sebe eleganciu. Drevená podlaha, stena pôsobí ako kameň, lesklý dlhý modrý záves doplnený o zlaté prvky vytvárajú koncept luxusu. Možno pre niektorých chladnejšie prevedenie interiéru, no pôsobí ako prestieranie na hrade alebo v nejakom kaštieli. Nemyslíte?

Jedáleň a minimalizmus v meste

minimalisticky styl v jedalni

Veľa svetla, jednoduché línie doplnené o vzorované textílie hrajú v prospech príjemnej atmosféry. Jedáleň, v ktorej okná zdobia rímske rolety ušité zo štruktúrovanej tkaniny v šedých odtieňoch ladia s bielym interiérom. Otvorený, čistý priestor a v ňom použité čierne prvky zjemnené štólami so vzorom zelených lístkov sú skvelo zladené. Ako sa vraví: tón v tóne.Všimnite si, že v tejto jedálni sa použili dva rozdielne typy stoličiek, čo povýšilo dizajn. Jednoducho takmer minimalisticky vyriešená miestnosť, kde sa rodina stretáva pri jedle.

Vidiecky štýl na dedine

jedalen vo vidieckom style

Ako na Vás pôsobí romantika na vidieku? Doslova lahodná kombinácia textílií so vzormi v červenej farbe a nábytku v bielom a červenom prevedení. Keďže je v jedálni použitej veľa studenej bielej, koberec položený pod stolom plní úlohu vytvorenia teplejšieho a príjemnejšieho prostredia. Skvelý nápad použitia károvaného vzoru a rastlinného motívu na návlekoch na stoličkách prezentuje radosť domácich. Vo vidiecky zariadenej jedálni sa musí každý tešiť ako na raňajky, tak aj na príjemné posedenie pri večeri.

Moderná elegancia v byte

moderna jedalen

Ako vyriešiť prepojenie jedálne a obývačky? Inšpirujte sa nasledujúcim dizajnovým interiérom. Harmonické farebné kombinácie, kde sa odtiene dopĺňajú a použité vzory v malých plochách rozohrávajú celkovú kompozíciu, potešia nie jedného hosťa. Pozrite sa ako farebné, dekoračné vankúše zmenili „nudnú“ sivú sedačku.

Správne umiestnenie závesného mechanizmu a inštalácia dlhých závesov na kolieskach, opticky zvyšuje miestnosť . Ak by sa tyče dali nižšie o 30 cm, spôsobilo by to presne opačný efekt.  Vyvážená paleta odtieňov na textíliách s rozmiestnenými industriálnymi elementami pôsobí dokonale.

Naturálny štýl v domácnosti

naturalna jedalen

Ľanové textílie pôsobia príjemne, no nie každý obľubuje ich vzhľad a správanie. Sú priesvitnejšie, majú vyššiu krčivosť a vyššie percento zrážania. Naturálne tkaniny sú teda náročnejšie na ošetrovanie, ale v niektorých prípadoch si dizajn interiéru vyžaduje práve ich použitie. S materiálmi ako bavlna, ľan a hodváb pracujú pri navrhovaní interiérov skôr architekti. S ich skúsenosťami sa neobávajú naturálnych materiálov. Interiér jedálne, ktorú si môžete pozrieť na nasledujúcej fotografii, doslova tvoria textílie. Dlhé závesy na oknách v kombinácii so záclonovými roletami a veľký obrus na stole so štólami zmäkčujú danú miestnosť.

Zariadiť si jedáleň môže byť niekedy náročné a v takom prípade Vám môžu pomôcť architekti a bytový dizajnéri. Ak však cítite svoj štýl bývania a viete, čo potrebujete a čo sa Vám páči, pustite sa do toho a užívajte si tvorenie. Verte nám, všetko, čo do toho dáte, pocíti každý jeden Váš hosť 🙂

Žiadny komentár