Elegantná, no zároveň náročná kombinácia farieb pri ladení v interiéri: čierno-biela. Čierno biely interiér je náročný, ale v niektorých prípadoch má svoj význam. Ak si na internete začnete hľadať obrázky čierno bieleho interiéru, máte čo robiť, kým si ich všetky pozriete.

Niektorí ju milujú, iní nemusia. Ako to spraviť tak, aby bol interiér štýlový, krásny a zároveň nepôsobil chladne? Všetko sa dá, len potrebujete vedieť pár detailov. Aj čierno biely interiér má svoje pravidlá. Spojenie týchto farieb si vyžaduje plán, aby nenarušil atmosféru domácnosti, ale naopak.

Čierno biely interiér a jeho možnosti

Prejdeme si pár možností, ako zariadiť miestnosť s použitím čiernej a bielej, aby to žiarilo a neunavilo nás to po čase.

Najlepším zo spôsobov je, k spomínanej kombinácii farieb, pridať ešte jednu.

Ukážeme si na konkrétnych príkladoch, ako to môže vyzerať.

1. Kuchyňa, jedáleň a žltý obrus

Zlty obrus

Čierno biely interiér oživila nádherná, sýta žltá farba. Veľký obrus na jedálenskom stole doslova vniesol teplo do jedálne. Takto moderne zladená jedáleň môže predstavovať veľkonočné prestieranie. Jarnú atmosféru vdýchla váza so živými žltými kvetmi .

2. Obývačka a červený poťah na sedačke

potah na sedacku ikea

Červená farba patrí medzi základné farby spektra a symbolizuje oheň, vášeň, krv. Táto farba má silu a spolu s čiernou a bielou dokáže divy. Na obrázku vidíme, že v izbe sa čierna a biela využila skôr na menšie bytové doplnky ako sú misy na okne, lampa a dekoračné vankúše. Hlavný prvok tvorí červený poťah na sedačke.

3. Spálňa a tyrkysové doplnky

cierny prehoz na postel

Moderná spálňa, kde naša myseľ môže zablúdiť kamkoľvek. Sofistikovane spracovaný čierno biely interiér spálne, kde priťahuje náš zrak použitá tyrkysová farba v malých plochách – jeden tyrkysový vankúš a sviece na zemi. Aj Vás to zlákalo? Farby na nás psychologicky pôsobia a práve to potrebujete využívať pri zariadzovaní domácností.

4. Detská izba a drevo

cierno biela detska izba

Nielen farba, ale aj doplnky z prírodného materiálu ako je drevo „ohrejú“ chladnú čierno-bielu farebnosť. Textílie v čiernych a bielych variáciách v detskej izbe spojíte s dreveným nábytkom a vytvoríte tak veľmi príjemnú atmosféru. Čo vy na to? 🙂

5. Posteľ a sivý prehoz

sivy prehoz na postel

Ako posledný príklad som vybrala posteľ, kde je v prevahe sivá farba a biela s čiernou tvoria opäť len doplnky. Keďže aj použitý sivý odtieň patrí do studenej škály, teplo vnieslo opäť drevo. Drevená konštrukcia postele docielila harmonickú kompozíciu.

Harmónia je podstatná tak v našom živote ako aj v priestore, kde žijeme – v našich domácnostiach a vlastne aj v celom vesmíre 🙂 .

Čo poviete teraz na čierno biely interiér? Šli by ste do toho?

 

 

3 komentáre