Máte nočné smeny a spávate aj cez deň? Aj Vám prekáža svetlo z nočných lámp, ktoré Vám nedovoľuje zaspať? Chcete dopriať Vášmu dieťaťu pokojný spánok? Hľadáte možnosti ako to vyriešiť? Práve v tomto prípade Vám môžu pomôcť zatemňujúce závesy.

zatemnujuce_hotove_zavesy_na_okno

Kvalitný spánok

Každý z nás potrebuje kvalitný spánok bez rušivých podnetov. Život v mestách s verejným osvetlením, spln mesiaca, umiestnenie domu pri hlavnej ceste môže byť pre spánok citlivejších ľudí rušivým. Počas nočného spánku sa vylučuje významný hormón melatonín.

Vtedy telo obnovuje poškodené bunky a pomáha organizmu pri regenerácii. Hladiny melatonínu vrcholia okolo druhej alebo tretej hodiny ráno a povzbudzujú obranyschopnosť organizmu proti rakovine, vírom a baktériám. Myslime teda na svoje zdravie a doprajme si pohodlný spánok, nerušený svetlom. Zatemnenie miestnosti zaručia zatemňujúce závesy, nielen pred nočným osvetlením, ale aj počas dňa.

Tienenie v izbe pomocou blackout závesov

Mnohí z Vás určite poznáte pojem Blackout –blackoutové závesy(zatemňujúce). Dnes sa s nimi môžete stretnúť predovšetkým v hoteloch, kde je to takmer samozrejmosťou. Naši klienti  si ho s obľubou vešajú aj do spální alebo detských izieb.  Tienenie tkaniny sa deje vďaka trom vrstvám, vrchná a spodná je estetická, tá ktorú vidíme v interiéri. Medzi nimi je vtkaná čierna vrstva zabraňujúca presvitu svetla.

zatemnujuce zavesy v spalni

Malé deti sa vďaka takýmto závesom spokojne môžu vyspať aj počas dňa, kedy ich neruší svetlo. To platí aj pre dospelých, ktorí pracujú aj v nočných zmenách a potrebujú sa niekedy vyspať aj cez deň.

A nakoniec, najviac zatemňujúce závesy využívame v spálni, kedy aj počas skorého sviatnia máme v izbe tmu a môžeme spať, až pokiaľ nás nezobudí niečo iné aleno niekto iný 🙂

presvit spod zavesu

Ponuka zatemňujúcich tkanín

Výber blackoutov je dnes naozaj široký. Keďže pri týchto závesoch ide skôr o účelové vlastnosti, najčastejšie sú látky jednofarebné. Vyrábajú sa aj potláčané do detských izieb alebo do hotelových izieb, napríklad s rustikálnym vzrorom. Tkaniny blackout môžu byť aj lesklé, aj matné alebo bývajú aj obojstranné.

Závesné systémy na zatemňujúce závesy

Pri použití závesov je rovnako dôležitý závesný systém. Ak použijete nesprávny závesný mechanizmus, zatemňujúca schopnosť blackoutu sa stratí. Pre maximálne zatemnenie je potrebné použiť závesný systém montovaný do stropu a záves dlhý pár centimetrov nad zem, v niektorých prípadoch až na zem.

                  zatemnujuci zaves v dome Blackout roleta blackout zavesy dekoria.sk

Pokiaľ ste sa rozhodli, že budete spať zdravšie a chcete to dosiahnuť aj vďaka závesom vo Vašej spálni, radi Vám poradíme. Ak si chcete pozrieť našu ponuku zatemňujúcich závesov, pozrite si náš online obchod: zatemňujúce závesy na mieru.

Kontaktujte nás:

Mgr. Dagmara Vaščurová  
mobil:  0917 471101

pevná linka: 052 7724 010   

e-mail: dekoria@dekoria.sk

Žiadny komentár