Horúce letné dni začali v tomto roku v júni aj pod Tatrami. Tak ako si meníme oblečenie počas ročných období, rovnako nás mnohých láka aj zmena v našich interiéroch. Letný nádych krásne vnesieme do našich obývačiek, spální ako aj na zimné záhrady, do kuchýň a jedální pomocou bytového textilu. Nové závesy, rímske rolety alebo len obrus či pestrofarebné obliečky na vankúše rozveselia nie jednu pani domácu. Patríte aj vy k žienkam, ktoré si takto vedia užívať príjemné zmeny?

letna_jedalen

Letná jedáleň s mentolovou farbou

Osviežujúci mentolový odtieň textílií v interiéri počas horúcich letných dní, pomáha schladiť aj nás. Príjemne zladený interiér, v ktorom sú textilné dekorácie v chladnejších odtieňoch a doplnené o zelené rastliny. Použitím bielej farby vo veľkých plochách, vieme dosiahnuť v danej miestnosti svetlý a otvorený priestor…

kvetovane_zavesy

Kvetované závesy v obývačke

Komu kvety nepripomínajú leto? Krásne farebné lúky rôznych farieb vieme vniesť do interiérov vďaka textíliám. Motív takýchto kvetov je sezónny, nepoužívali by sme ho celoročne. Veľmi skoro nás môžu „omrzieť“. Sú však interiéry, ako napríklad drevenice alebo chaty, kde správny výber vzoru a farieb zdobí okná počas celého roka.

Letnú náladu jednoducho vytvoríte vzorovanými dekoráciami na bielom podklade, ako vidíte na hornej fotografii.

tienenie v lete

Tienenie v lete je dôležité

Klímu v izbách a interiéroch vedia ovplyvniť aj okenné dekorácie. Tieniace závesy alebo rímske rolety dokážu zabrániť nahrievaniu v izbách a tak sa rozhorúčení môžete vracať do chladnejšieho domáceho prostredia. Zatemňujúce, hrubšie alebo aj tenšie okenné dekorácie nám doslova pomáhajú počas slnečných dní. Odskúšali ste si to?

Napríklad si zatiahnite závesy alebo rolety na celý deň a potom na druhý deň ich nezaťahujte. Takto si jednoducho otestujete, aký je v tom rozdiel.

panska spalna

Pánska spálňa

Inšpirácia pre slobodných pánov, ktorý cítia dizajn a radi obetujú chvíľu svojho času aj na nákup bytových doplnkov. Jednoduchá rímska roleta na okne vyrieši tienenie a zároveň dekoruje priestor. Modrá farba na leňoške a vankúšoch pôsobí chladnejšie, čo oceníte hlavne počas leta. Neobyčajné nástenné hodiny sú akoby čerešničkou na torte v tejto pánskej spálni.

zlto_siva_spalna

Žltá a sivá farba v spálni

Kombináciou farieb žltej a sivej nemôžete nič pokaziť v akomkoľvek interiéri. Ide od začiatku o harmóniu´, spojenie teplého so studeným. Hravosť a zároveň elegancia to všetko predstavuje práve tvorenie interiérového dizajnu v týchto odtieňoch.

Žiadny komentár